ONS VERHAAL Stalleke
Door Frederiek Cools en Joeri Janssens
Kaasmakerij STALLEKE wordt, in maart 2020, opgericht door twee vrienden
die dezelfde passie voor lekker eten en creatief koken delen.
Tijdens de lockdown gaan ze bij de boer achter de hoek zes liter melk halen
en trekken ze zich terug in hun stalleke om kaas te maken.
Daar worden, door heel veel kaas te maken én te proeven, verschillende smaken geboren.
Een selectie van die kazen wordt er nu met veel geduld en met liefde voor het ambacht
geproduceerd én dat proef je.
.
DE MELK
Door Frederiek cools, Joeri Janssens
De kazen van de Kaasmakerij STALLEKE worden gemaakt met dagverse melk afkomstig van de Melseelse melkveehouderij , op enkele honderden meters van de kaasmakerij.
Hier krijgt het vee de juiste verzorging en voeding om voor een perfecte basis voor onze kazen te zorgen.
Als we 's morgens de melk ophalen, is ze echt loeivers en wordt ze in de kaasmakerij
in één van de kaastobbes gelost om dezelfde dag nog kaas te worden.