ONS VERHAAL Stalleke

Door Frederiek Cools en Joeri Janssens

Kaasmakerij STALLEKE wordt, in maart 2020, opgericht door twee vrienden

die dezelfde passie voor lekker eten en creatief koken delen.

Tijdens de lockdown gaan ze bij de boer achter de hoek zes liter melk halen

en trekken ze zich terug in hun stalleke om kaas te maken.

Daar worden, door heel veel kaas te maken én te proeven, verschillende smaken geboren.

Een selectie van die kazen wordt er nu met veel geduld en met liefde voor het ambacht

geproduceerd én dat proef je.

.

DE MELK

Door Frederiek cools, Joeri Janssens

De kazen van de Kaasmakerij STALLEKE worden gemaakt met dagverse melk afkomstig van de Melseelse melkveehouderij , op enkele honderden meters van de kaasmakerij.

Hier krijgt het vee de juiste verzorging en voeding om voor een perfecte basis voor onze kazen te zorgen.

Als we 's morgens de melk ophalen, is ze echt loeivers en wordt ze in de kaasmakerij

in één van de kaastobbes gelost om dezelfde dag nog kaas te worden.


Maak een gratis website.